over Judith

‘Als verloskundige én als moeder ontdek ik iedere week weer nieuwe essentials voor iedere moeder (to be).’

Judith, verloskundige en founder van Femme Amsterdam & Femme ’t Gooi

Van kleins af aan ben ik al gefascineerd in alles rondom zwangerschap, geboorte en de babyperiode. Een heuze roeping kun je het wel noemen. Toen ik vier jaar was mocht ik op de televisie met mijn moeder meekijken naar het programma “de bevalling” en vanaf toen wist ik het zeker: ik wil verloskundige worden. En dat is nooit meer veranderd. Het is niet alleen het ‘produceren’ van een heus mensje in de buik van een vrouw wat mijn aandacht trok, ook alle producten die bij zwanger zijn, bevallen en na het krijgen van een kindje te koop zijn vind ik interessant. Als klein meisje ging ik liever een hele middag rondsnuffelen in de Prenatal, dan in de ballenbak van de Ikea liggen. Met als gevolg dat mijn ouders mij eerst afzetten bij de Prenatal toen zij zelf gingen shoppen bij de Ikea. En wanneer we in de zomervakanties boodschappen gingen doen in de enorme Franse supermarchés, dan was ik standaard te vinden op de baby afdelingen. Ik pluisde alle producten voor een zwangerschap en baby’s helemaal uit.

Studie verloskunde

Het was dus niet echt een verrassing dat ik verloskunde ging studeren. Ik was enorm blij dat ik in 2006 in één keer werd ingelood en kon beginnen aan mijn studie. In 2010 studeerde ik af en kon ik dan eindelijk officieel als verloskundige aan de slag. Vanaf het begin van mijn studietijd kom ik al bij vele huishoudens thuis, zoals bij thuisbevallingen en tijdens de kraambedcontroles. Op deze manier heb ik in de jaren heel wat verschillende trends in must-have-essentials meegemaakt. Ik hoor en zie de ervaringen met deze producten, maar ook als verloskundige word ik regelmatig gevraagd naar wat ik (zwangere) vrouwen aanraad. Of wat ik zelf fijn vind om te gebruiken.

Iedere week nieuwe essentials ontdekken

In augustus 2020 werd ik zelf moeder! En wauw, zelfs met alle kennis die ik heb, ging er een wereld voor mij open op het gebied van allerlei verschillende producten en must-haves voor mij al in de zwangerschap en voor mijn baby. In dit proces van moeder worden werd het idee van Femme Essentials geboren. Als verloskundige én als moeder ontdek ik letterlijk iedere week weer nieuwe essentials voor iedere moeder (to be). Zo vaak dat een cliënte zegt; dit moet je echt delen met andere nieuwe moeders, want dit was zoo fijn! Daarom hebben wij op de website van Femme Essentials heel veel must-haves verzameld. Het is een plek waar je mooie producten en diensten kunt vinden die fijn zijn tijdens je zwangerschap of daarna. Voor jou én je baby. En dat al dan niet met kortingen. Een plek waar je heel blij van kan worden in je zwangerschap, na je bevalling en in je verdere moederschap.

Op de hoogte van de laatste trends

Het mooie is dat ook trends blijven veranderen en daar zit ik als verloskundige (en als moeder) met mijn neus bovenop. Op Femme Essentials houden we je op de hoogte van de nieuwste trends, mooie producten en fijne diensten. Ik wens dat deze Femme Essentials site uitgroeit als the place to be voor de lead to mooie must have essentials in het prachtige proces van zwangers worden, zwanger zijn en moeder zijn.

Heb je dus tips voor echte Femme Essentials die hier nog niet terug te vinden zijn; laat het me vooral weten en help zo ook andere mommies (to-be)!