Over ons

‘We willen méér zijn dan een verloskundigenpraktijk. We zijn een vrouwengezondheidscentrum waar iedereen terecht kan, wat je vraag ook is.’

Femme Amsterdam

Onze visie op verloskunde

In 2014 is Judith de Jong gestart met verloskundigenpraktijk Femme Amsterdam. De wens van Femme? Toekomstige ouders méér kunnen bieden. Goede zorg, die aansluit op jouw persoonlijke behoeftes. De standaard basis verloskundige zorg is in veel gevallen marginaal voor een gebeurtenis die zo groot en belangrijk is. Daarom hebben we drie unieke pakketten ontwikkeld die aansluiten op onze missie: toekomstige ouders zo goed mogelijk begeleiden tijdens en ná de zwangerschap.

Waar we uniek in zijn

Onze innovatieve aanpak onderscheidt ons van anderen. Zo bieden we je standaard extra echo’s aan om de ontwikkeling van je kind goed in de gaten te houden. We werken samen met o.a. een acupuncturist, bekkenbodemfysiotherapeut, masseuse, psycholoog en een voedingsdeskundige. Ook zijn er meerdere voorlichtingsavonden over bevalling, borstvoeding, voeding en babygedrag.

Bij ons kies je voor de beste zorg onder één dak, merendeels vergoed door het basispakket van je zorgverzekering. Wij geloven dat zwangere vrouwen meer tijd en aandacht verdienen. Het is bewezen dat je door meer oprechte aandacht beter bevalt en er ook positiever op terug kijkt. Dat geeft een krachtige start als nieuwe ouders.

Naast deze vorm van verloskundige zorg kies je bij ons, buiten je zorgverzekering om, voor een van onze extra pakketten waarbij je allerlei extra’s krijgt tijdens je zwangerschap zoals

  • Meer echo’s dan de standaard 3 echo’s (10, 13 en 20 weken) die worden vergoed door je zorgverzekering. Door ook na 20 en 30 weken echo’s te blijven doen houden we de ontwikkeling en groei van je kindje goed in de gaten. Naast de medische aspecten is dit tevens een heerlijk momentje om even een kijkje in je buik te nemen, voor zowel jou als je eventuele partner en familie. Voor je naasten is het ook ontzettend fijn om zo betrokken de ontwikkeling van je kindje zo mee te kunnen maken.
  • Ook bereiden we jullie goed voor op wat komen gaat, doormiddel van voorlichtingen over voeding in de zwangerschap, over de bevalling en over de periode erna; borstvoeding en babygedrag.
  • Ook kun je zowel binnen als buiten je gekozen pakket gebruik maken van acupunctuur, coaching, voedingsadvies, massages en fysiotherapie in onze praktijk.
  • Omdat femme niet ophoudt na 9 maanden bieden we maandelijks een moeder en baby gathering waarbij je rond 6 weken ook met een aantal moeders kunt samen komen op onze praktijk om tips and tricks te krijgen van een slaapcoach.
  • Ook kun je bij ons terrecht voor anticonceptiezorg. Wil je een spiraaltje na je bevalling, of juist je spiraal laten verwijderen omdat je wenst zwanger te worden dan kun je ook bij ons terecht. We kunnen ook met een echo controleren of de spiraal op de goede plek zit.

Bij Femme-Amsterdam staan we 24/7 voor je klaar! Geen vraag is ons te gek, we denken graag met je mee omtrent je wensen in je zwangerschap tijdens je bevalling en in je kraambed en begeleiden jullie hierin graag.

Moderne apparatuur

In onze praktijk maken we gebruik van de meest geavanceerde echoapparaten: de Voluson E10 en de S10 Expert. Deze apparaten maken prachtige beelden. Zowel in 2D als in 3D/4D, met speciale live functies. Op deze manier kunnen we je realistische én bewegende beelden van jullie kindje laten zien.

Samenwerkingen

Femme Amsterdam werkt samen met alle ziekenhuizen in Amsterdam, Amstelveen en omstreken. We kunnen op de praktijk bloed prikken en we werken samen met alle laboratoria in Amsterdam. Daarnaast hebben we zo nodig contact met je huisarts en andere medische hulpverleners, zoals bijvoorbeeld een fysiotherapeut en de kraamzorg.
Indien na een echo verder onderzoek nodig is in een derdelijns centrum dan zullen we je verwijzen naar het UMC, lokatie AMC. We zijn tevens aangesloten bij de Stichting Prenatale Screening Noord Holland om de kwaliteit van onze echo’s te waarborgen.