Extra zorg voor, tijdens en na de zwangerschap

Femme Amsterdam werkt samen met een voedingsdeskundige, coach, bekkenbodemfysiotherapeut, lactatiedeskundige, osteopaat en een acupuncturist, allemaal onder één dak op de Frans van Mierisstraat 50A. Daarnaast hebben wij samenwerkingen met The Rub, waar zwangerschapsmassage, babymassage en yoga wordt verzorgd. Ook hebben we samenwerkingen met een aantal sportinstellingen waar je in je zwangerschap gecontroleerd kan sporten. Zo kunnen wij completere zorg bieden dan andere verloskundigenpraktijken.

Wij hebben ervaren dat deze samenwerking in een team met meerdere zorgverleners van groot belang is voor (toekomstige) moeders. Je wordt indien gewenst fijn binnen de praktijk doorverwezen naar een deskundige zorgverlener en bij bijzonderheden kan er zodoende direct overleg met de één van de verloskundige van Femme Amsterdam plaatsvinden.

Jij bepaalt

Omdat elke zwangerschap anders is kun je in de loop van je zwangerschap zelf kiezen waar jij extra zorg in wilt ontvangen. Je krijgt bij het Premium pakket twaalf credits, die je mag gebruiken zoals je zelf prettig vindt. De ene vrouw vindt het heerlijk om alleen naar de acupuncturiste te gaan om zich voor te bereiden op de bevalling en de ander wilt liever vroeg in de zwangerschap persoonlijk voedingsadvies, een acupunctuur sessie tegen de misselijkheid, een EHBO cursus volgen evt met partner en wat extra massages boeken. Alles is mogelijk. Wij kunnen je uiteraard adviseren en helpen met je keuzes.

Acupunctuur

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die gebruikt wordt bij: zwanger worden, zwangerschapskwaaltjes en de bevalling. Denk bijvoorbeeld aan ochtendmisselijkheid, hoofdpijn, rugpijn, het vasthouden van vocht en hyperventilatie. Onze acupuncturisten, Daniela en Jolanta helpen veel vrouwen in de voorbereiding op de bevalling, zo rond de 35 weken. Ook na de bevalling, als je constant vermoeid bent of depressieve klachten ervaart, kan acupunctuur je verder helpen. Acupunctuurbehandelingen zitten in ons Premium pakket, maar is ook los te boeken.

Voedingsadvies

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor je (ongeboren) kind, maar vergeet ook zeker niet jezelf. Dat betekent dat je tijdens je zwangerschap goed op je voeding moet letten. Sommige voedingsstoffen heb je nu meer nodig, terwijl je andere beter kunt laten staan. Maak een afspraak met onze voedingsdeskundige Amélie van der Aa. Zij kan je meer informatie geven over welke invloeden en leefstijlen invloed hebben op je kindje.


Osteopathie

Tijdens je zwangerschap verandert de vorm van je wervelkolom en je bekken. Dit kan de oorzaak zijn van verschillende fysieke klachten. Zoals bekken-, rug- en nekklachten, kortademigheid, harde buik, blaasproblemen of spijsverteringsklachten. Een behandeling bij onze osteopaat kan uitkomst bieden en zorgt ervoor dat je lichaam beter kan omgaan met die veranderingen. De osteopaat maakt je lichaam op alle fronten zo bewegelijk mogelijk. Hierdoor kun je je beter ontspannen tijdens je zwangerschap en je kindje krijgt alle ruimte om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Benieuwd of je terecht kan met jouw klachten bij de osteopaat.

Bekkenbodemfysiotherapeut

Zwangerschap en de bevalling zijn risico’s op het ontwikkelen van bekken en bekkenbodem klachten. Uit onderzoek blijkt dat 67% – 89% van de zwangere vrouwen rond de 30e week van haar zwangerschap bekkenpijn ervaart. Door de bevalling bestaat het risico op het ontwikkelen van bekkenbodemdisfuncties. Rond 20 weken zwangerschap en 6 weken na de bevalling zijn belangrijke momenten op te screenen op deze klachten. Elke maandag is Anna Keijsers op Femme-Amsterdam om je te voorzien van adviezen en oefeningen voor je bekkenbodem.

Coaching

Zwanger zijn is vaak een prachtige belevenis. Tegelijkertijd is het voor jou en je partner best spannend. Emoties en onzekerheden kunnen hierin een rol spelen. Voel je je onzeker, heb je moeite met keuzes maken, voel je je down of heb je weinig energie? Wij werken samen met Coach Robin van der Loos. Ook als je zwangerschap of bevalling anders is gelopen zoals je gehoopt had, kan coaching van Robin veel voor je betekenen.

Massage en yoga

Femme Amsterdam heeft een samenwerking met The Rub. Zij zijn in het bezit van een speciale zwangerschapsmassagetafel, zodat je volop kan genieten van een massage ook wanneer je hoog zwanger bent. Massage zorgt voor meer ontspanning, energie en zelfvertrouwen. Daarnaast kan een massage je rugklachten verminderen en is het een mooie moment om contact te maken met je baby. Studies hebben aangetoond dat 80% van deze problemen het gevolg zijn van geblokkeerde emoties. Maar maak je geen zorgen, we zijn er voor jou! De Rub maakt je weer bewustzijn en geeft je inzichten. The Rub helpt je bij het evenwicht tussen de gezonde relatie tussen geest, lichaam en ziel.

Professionele zorg bij borstvoeding

Heb je een borstvergroting of borstverkleining ondergaan? Had je bij het voeden van je eerste kindje te weinig of juist teveel productie? Dat zijn allemaal voorbeelden van vragen waarbij de lactatiekundige je in de zwangerschap al een post partum plan met je over kan maken. Maar ook na je zwangerschap komt de lactatiekundige vaak te pas. Ondervind je problemen tijdens het voeden van je kindje? Twijfel je of het voeden goed gaat? Ook dan kun je een afspraak maken met lactatiedeskundige Heleen Hilgers. Onze lactatiedeskundige is een professional op het gebied van borstvoeding. Zij geeft je advies tijdens je zwangerschap en begeleid je tijdens het geven van borstvoeding. Ze legt je meer uit over het aanleggen, kolven of de melkproductie. Samen kijken we jullie wat het beste is voor jou en je kindje en waar jullie je goed bij voelen. Zij neemt de conditie van je kindje in acht en begrijpt dat borstvoeding niet altijd op de eerste plaats staat. Ze zal jullie bij elke keuze steunen.

EHBO cursus

Voor de drukke moeders, vaders en grootouders die praktische tips willen ontvangen, willen weten hoe te handelen, of wie in te schakelen bij een ongeval, is de avondworkshop een ideale manier om een goede basis te leren over het verlenen van Eerste Hulp bij baby’s en kinderen. De workshop is interactief van aard, waardoor je de invulling van de avond mede kunt bepalen.