Pretecho maken

Ook als je niet bij ons onder behandeling bent kun je normaal een pretecho laten maken in onze praktijk in Amsterdam. Eén van onze echoscopisten zal je kindje zo mooi mogelijk in beeld brengen en uitleg geven over de ontwikkeling. Ook zullen we de structuren van je kindje beoordelen en de groei meten. Een afspraak maken kan telefonisch of via ons contactformulier.

2D, 3D en 4D Pretecho’s

De hele zwangerschap kunnen we je kindje in 2D (zwart-wit) zien. In 2D krijg je mooie beelden van het profiel van je kindje en kunnen wij de lichaamscontouren en orgaanstructuren beoordelen. Bij elke pretecho zullen we ook proberen je kindje mooi in beeld te brengen met de 3D techniek. Vanaf week AD 24 weken krijg je met deze methode de mooiste beelden van het gezicht van jullie kind. Ook maken we gebruik van de 4D techniek, wat real time bewegende 3D beelden zijn.

Meest moderne apparatuur

Bij Femme Amsterdam werken we met de Voluson E10 en S10 Expert. Dit zijn de meest geavanceerde apparaten van dit moment. Jullie kunnen je kindje in scherpe en gekleurde beelden bewonderen. We zullen foto’s voor je afdrukken in zwart-wit en beschikken ook over een kleurenprinter. Daarnaast sturen we via een link video’s en foto’s in kleur naar je telefoon.

Geslachtsbepalingsecho
Pretecho

Geslachtsecho va 13+0 weken

Wil je, na de 13 weken echo, het geslacht van je kindje te weten komen dan kun je vanaf 13 weken een geslachtsbepalende echo boeken! Ook als je geen cliënt van Femme-Amsterdam bent kun je hiervoor bij ons terecht.

Bijzonderheden: Rond deze termijn ligt je kindje vaak rechtop in de baarmoeder, een volle blaas kantelt de baarmoeder een beetje. Plas daarom zeker een uur voorafgaand aan de echo niet meer, daardoor kunnen we het geslacht vaak beter in beeld kunnen brengen.
Kosten: Een losse echo kost €55. (Voor Femme cliënten: deze echo is zowel in ons Excellent als in ons Premium pakket opgenomen.)
Duur: 20 minuten.

13 weken echo
13 weken echo in 3D

Groeiecho’s vanaf 24 weken

Vanaf 24 weken kun je groeiecho’s laten maken. Door meerdere groeiecho’s in je zwangerschap te doen kun je goed de groeilijn van je kindje in de gaten houden en zien of je kindje een normale groei heeft. Een enorme toename van groei kan bijvoorbeeld wijzen op zwangerschapsdiabetes en bij een groeivertraging zullen we je doorverwijzen naar een gynaecoloog die je kindje dan extra goed in de gaten zal houden.

Tijdens de groeiecho meten de grootte van het hoofdje, de buikomvang en de beenlengte, dit samen geeft ook een geschat gewicht weer. Al deze gegevens plaatsen we in een grafiek, zodat we de groeilijn van je kindje nauwgezet kunnen volgen. Ook controleren we de hoeveelheid vruchtwater en de ligging van je kindje.

Bijzonderheden: Plas een uur voorafgaand aan de echo niet meer. Een volle blaas tilt je baarmoeder wat omhoog, waardoor we het geslacht beter in beeld kunnen brengen.
Kosten: Een losse groei echo kost €55. (Alle groeiecho’s zijn zowel in ons Basis+, Excellent en in ons Premium pakket opgenomen.)
Duur: 20 minuten

Pretecho in kleur (3D + 4D, HD Live)

Deze echo kun je laten uitvoeren vanaf circa 24 weken. Op onze super mooie echoapparaten kun je kindje in zwart wit èn in kleur real live bekijken! Of je mooie beelden krijgt hangt af van de positie van je kindje, de hoeveelheid vruchtwater en de positie van de placenta. Als het kindje er mooi voor ligt heb je prachtige beelden waarin je vaak familietrekjes al kunt herkennen. Een 3D echo wordt uit meerdere 2D-beelden opgebouwd. Een 4D echo zijn bewegende 3D beelden in kleur en noemen we ook wel ‘HD live’. We printen deze foto’s voor je en sturen de foto’s en video’s ook in kleur naar je telefoon.

Bijzonderheden: Je kunt deze echo het beste tussen de 26 en 30 weken laten uitvoeren. Je kindje heeft dan namelijk al wat vet op het gezichtje ontwikkeld en er is nog relatief veel vruchtwater. Hoe dichter je bij de 40 weken komt, hoe lastiger het is om een mooi 3D of 4D beeld te krijgen. Ook bij deze echo geeft een volle blaas vaak mooiere beelden dan wanneer je net geplast hebt.
Kosten: Een losse pretecho kost €99,95. (Deze echo is zowel in ons Basis+ als in ons Excellent en Premium pakket opgenomen.)
Duur: 20 tot 30 minuten.