Hulp bij een kinderwens

Hebben jullie een kinderwens? Bij Femme Amsterdam ben je ook vóór je zwangerschap welkom. Wij geven jullie deskundig advies tijdens een kinderwensconsult. Ieder lichaam is anders. Net zoals je leefstijl en voedingspatroon. Daarom is ons advies altijd op maat voor jou en je partner. Daarnaast kunnen wij diverse onderzoeken uitvoeren en bieden we verschillende behandelingen aan.

Kinderwens

Kinderwensconsult

De beslissing is gevallen, je wilt zwanger worden! Tijdens een kinderwensconsult helpen we jullie op weg. In een gesprek van ongeveer 40 minuten stellen wij vragen over je gezondheid, de gezondheid van je partner en jullie families. We bespreken je menstruatiecyclus om te bepalen wanneer je het meest vruchtbaar bent. Vervolgens geven wij een persoonlijk advies over voeding, gebruik van foliumzuur en medicijngebruik. Ook geven we meer informatie over (onderzoek naar) erfelijke en aangeboren afwijkingen. Aan het einde van dit consult weten jullie precies wat jullie kunnen doen om gezond zwanger te worden.

Echo baarmoeder + eierstokken

Als je zwanger wilt worden kan het fijn zijn om alvast een kijkje in je buik te nemen. Met een echoscopie kunnen we de baarmoeder, het baarmoederslijmvlies en de eierstokken (inclusief eitjes) in beeld brengen. Er wordt gekeken of er myomen (vleesbomen) of poliepen (slijmvliesverdikkingen) aanwezig zijn en waar deze zich bevinden. Als we iets opvallends zien zullen we je eventueel via je huisarts doorverwijzen naar een gynaecoloog. Een echo van je baarmoeder en eierstokken wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. De echo kost €55,-.

Osteopathie kan helpen om zwanger te worden
Voedingsstoffen zijn van invloed op je vruchtbaarheid

Acupunctuur

Acupunctuur kan je helpen om zwanger te worden. Het is een traditionele Chinese geneeswijze, waarbij dunnen naalden op bepaalde punten in het lichaam worden geplaatst. De acupuncturist kan daarmee energieën afremmen of juist stimuleren. Een behandeling kan helpen bij vruchtbaarheidsproblemen als: endometriose, uitblijven van de eisprong, herhaalde miskramen of verminderde zaadkwaliteit. Acupunctuur kan daarnaast de bloedtoevoer naar de voortplantingsorganen aanzienlijk verhogen en helpen de stress te verlichten.

Osteopathie

Is een zwangerschap voor jou niet vanzelfsprekend? Als het niet lukt om zwanger te worden zonder aanwijsbare medische reden, kan een afspraak met onze osteopaat jou wellicht verder helpen. De osteopaat kijkt naar jouw lichaam als één geheel en weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan. Hierdoor kan zij mogelijke oorzaken vinden en helpen jouw lichaam weer in balans te brengen. Soms zit de oorzaak op een plek waar je het niet verwacht.

Voeding

Voedingsstoffen zijn meer van invloed op je vruchtbaarheid dan je in eerste instantie zou denken. Het is ontzettend belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Dit verkleint namelijk de kans op een disbalans in je hormonen. Je lichaam wordt bij een gezonde hormoonbalans als het ware voorbereid op het innestelen van de bevruchte eicel. Als je hormoonbalans goed is, heb je dus meer kans op een zwangerschap. Ook voorkom je met gezond voeding de kans op een verstoorde menstruatiecyclus. Meer weten? Onze voedingsdeskundige kan je helpen bij het samenstellen van een gezond voedingspatroon.

Risico’s in kaart brengen

Heb je een kinderwens en wil je graag direct weten welke risico’s er voor jou gelden? Doe dan de test op Zwangerwijzer. Deze test duurt 15 minuten en geeft je goede informatie over de mogelijke risico’s en handige tips over je gezondheid en voeding. De uitslag van de zwangerwijzer kun je ook mee nemen naar het kinderwensconsult zodat we met jou door de uitkomsten heen kunnen lopen en gericht advies kunnen geven.