Daniela Pontes

Tijdens de zwangerschap kan acupunctuur aandoeningen helpen verlichten en het fysieke en emotionele evenwicht herstellen.

Daniela Pontes

Acupunctuur

Daniela Pontes voltooide haar master in TCM aan de Superior School of Traditional Chinese Medicine in Portugal in 2009. Tijdens haar studie raakte ze aangetrokken tot gynaecologie en verloskunde; haar masterscriptie ging over het gebruik van acupunctuur tijdens de zwangerschap. Daarna volgde ze een postdoctorale studie over voeding en Aziatische geneeskunde in China. Om haar kennis over verloskunde en gynaecologie te vergroten, nam ze deel aan een intensieve praktijkcursus bij dokter Soma Glick op Bali. Sinds 2015 werkt ze samen met Femme-Amsterdam en behandeld zij voornamelijk vrouwen met een kinderwens, zwangeren en vrouwen die bevallen zijn.
Acupunctuur is een duizend jaar oude traditionele Chinese medische kunst. Vanuit een holistisch perspectief wordt de mens gezien als onderdeel van een groter geheel dat geïntegreerd is in de omgeving. Het doel is om op een effectieve en natuurlijke manier gezondheid en welzijn te herstellen. Een acupuncturist probeert de energiedoorstroming in bepaalde delen van het lichaam te herstellen. Dit doet zij door het inbrengen van dunne naalden op bepaalde punten in de meridianen.
Tijdens de zwangerschap kan acupunctuur aandoeningen helpen verlichten en het fysieke en emotionele evenwicht herstellen. Klachten als misselijkheid, hoofdpijn, rugpijn en het vasthouden van vocht en hormonale disbalans kunnen met één tot drie behandelingen worden verminderd of verholpen. De behandeling bestaat uit het aanbrengen van dunne naalden op specifieke delen van het lichaam. Daniela kan ook acupunctuur gebruiken om aanstaande moeders voor te bereiden op de bevalling vanaf 36 weken zwangerschap.

Hypnotherapie


In 2013 breidde Daniela haar studie Hypnotherapie uit om haar vaardigheden van de lichaam-geest verbinding uit de Chinese geneeskunde te combineren met het emotionele en onderbewuste deel om een ​​meer complete manier van werken te brengen. Ze gebruikt deze krachtige techniek om zich voor te bereiden op bevalling, omgaan met angst, postnatale depressie en vruchtbaarheidsproblemen. Tijdens de sessies krijg je ook een op maat gemaakte audio die je vervolgens kunt beluisteren om langdurige verandering te creëren en nieuwe tools voor zelfontplooiing te creëren.
Moderne hypnotherapie bestaat uit het begeleiden van iemand in een lichte trance, vergelijkbaar met wanneer je op het punt staat in slaap te vallen of op het punt staat wakker te worden. Deze lichte trance stelt je rationele geest in staat om te ontspannen zodat je toegang krijgt tot je onderbewustzijn, de geest die onze herinneringen, gedragingen en fysiologische processen controleert, maar ook de intuïtieve geest.
Door toegang te krijgen tot dit deel van je onderbewustzijn is het mogelijk om zowel inzichten en wijsheid op te halen, maar ook om meer positieve gedachten te zaaien om gedrag te veranderen en te bereiken wat we willen bereiken. Gebaseerd op het principe dat we niet worden beïnvloed door de ervaringen zelf, maar door onze eigen interpretatie van wat er is gebeurd, kan de hypnotherapie de echte oorzaak van een probleem onderzoeken en helpen bij het herinterpreteren en herprogrammeren van hoe we het waarnamen door nieuwe neuronale circuits te creëren.
Daarnaast is het proces van het komen in een lichte trance op zichzelf een zeer ontspannend proces, dat stress verlicht en je helpt om een ​​meer gebalanceerde mentale gezondheid te herstellen, wat leidt tot een evenwichtiger en gelukkiger leven. Dit kan worden gebruikt ter voorbereiding op de bevalling, postnatale depressie, het loslaten van angst of bij vruchtbaarheidsproblemen.

Daniela is zelf moeder van een dochter ’18 en zoon juni ’21.

Om een afspraak in te plannen met Daniela; bel of whatsapp haar op 0613892986

Terug naar ons team