Sharon Looyen

Voeding tijdens de zwangerschap; focus op wat je WEL kan eten.

Sharon Looyen

Voeding tijdens de zwangerschap; focus op wat je WEL kan eten. Mijn naam is Sharon Looyen, tot mijn 19e levensjaar lag ik meerdere malen in het ziekenhuis door chronische blaasontsteking/nierbekkenontsteking en was antibiotica een groot onderdeel van mijn leven. Nadat mijn niet-functionerende nier verwijdert is en ik na 18 jaar eindelijk pijnvrij was, begon mijn grootste uitdaging, het omgaan met een slechte darmfunctie. Niet het leukste onderwerp om over te praten, wel mijn realiteit. Artsen vertellen je vaak niet hoe je het beste kan eten om je darmflora te verbeteren, ze hebben geen idee of geen tijd om je te adviseren.

Ik heb verschillende opleidingen (natuurvoedingsadviseur, orthomoleculaire voeding & suppletie, medische basiskennis, psychosociale basiskennis, darmtherapie) gedaan om alles te weten over de kracht van voeding, het effect op je darmflora en het effect van voeding op de zwangerschap. Bewuste voeding tijdens de zwangerschap Ik geloof er in dat voeding en levensstijl de basis is van de gezondheid van je kindje, doordat jij bewust eet, geef je jouw kindje de best mogelijke start in de buik en tijdens de geboorte. Negen maanden lang deel je jouw lichaam en voeding met je kindje. Alles wat jij in je lichaam stopt, komt ook bij hem terecht. Dat maakt het extra belangrijk om te kiezen voor producten waarmee je niet alleen de groei van je baby ondersteunt, maar ook waarmee je bouwt aan een sterk immuunsysteem voor jullie beiden. Dus in plaats te focussen op wat je NIET mag eten tijdens de zwangerschap, help ik je juist focussen op wat je WEL het beste kan eten, gebaseerd op jouw lichaam.

Je darmflora verbeteren Je darmflora is verantwoordelijk voor 80% van je immuunsysteem, een groot deel van je energieniveau, je huid- en haarconditie, je algemene gezondheid en heel veel meer, zoals vruchtbaarheid en spijsvertering. Je kindje heeft in de baarmoeder een steriele darmflora. Tijdens een vaginale bevalling geef je een deel van jouw darmflora mee aan je kindje. Dat gebeurt in eerste instantie via jouw eigen darmflora, huidaanraking en borstvoeding. Daarom is het van belang om tijdens de laatste fase van je zwangerschap extra aandacht aan je darmen te besteden. Inmiddels ben ik 34 jaar oud, heb ik een gezonde dochter (’16) en heb ik een fantastische zwangerschap gehad, mede doordat ik weet welke voeding belangrijk is tijdens de zwangerschap en tijdens borstvoeding. Hoe kan ik je helpen? Wil je dat ik jou tijdens je zwangerschap begeleid? Kom dan naar een voorlichtingsavond of vraag een persoonlijke consult aan. Dan help ik jou op een gezonde manier die prachtige negen maanden door te komen.

Sharon Looyen
www.voedingmaaktjebeter.nl
Tel: +31 652674107
Mail: sharon@voedingmaaktjebeter.nl

Terug naar ons team

Cookies helpen onze diensten te verlenen. Door van onze diensten gebruik te maken stem je in met ons gebruik van cookies. Meer informatie