Bevallingsverhaal Franny

25-11-2015

Tijdstippen, weken, dagen en centimeters onthouden ben ik niet zo goed in. Wel weet ik nog als de dag van gister hoe mijn bevallingen zijn verlopen. Dit is het verhaal van mijn eerste bevalling. Een snelle ‘makkelijke’ bevalling. Ik ben al vroeg begonnen met acupunctuur bij Daniela. Waar ik erg rustig van werd, en dit heeft mij ook zeker geholpen om mij voor te bereiden voor de bevalling. Even een moment van rust en alvast bezig zijn met de bevalling en je nog meer bewust worden van je lichaam.

Ik was een week overtijd, ik wilde zo graag weten hoe onze dochter er uit zou zien. Ik werd heel erg ongeduldig. In overleg met Judith ben ik de eerste keer gestript, waarna nog niet heel veel gebeurde. De tweede keer was ik bij Eveline, zoals ze zelf zegt; als ik strip ga je vanavond zeker bevallen. Nou laten we dat dan nog maar doen, ik was er klaar voor! Zo gezegd zo gedaan, strippen en volle maan doet wonderen.

Een vriendinnetje was nog gezellig komen eten, lekker gekookt en samen gegeten. Toen zij op een gegeven moment naar huis is gegaan en ik alles opgeruimd had was ik best een beetje onrustig en rommelde het al een beetje in mijn buik. Ik ben heerlijk met mijn elektrische dekentje en een kruik in bed gaan liggen. Hiermee ben ik lekker in slaap gevallen, op een gegeven moment werd ik wakker en werden de weeën heftiger en volgde elkaar wel erg snel op. Ik ben opgestaan en aan Dennis gevraagd de dienstdoende verloskundige te bellen dat ik om de 3 minuten weeën had. Ik wilde heel graag bij Judith bevallen omdat ik haar tijdens de controles veel had gezien, dat voelde fijn en vertrouwd. Toen Dennis belde en Judith haar naam noemde deed ik een kleine vreugdedansje.

Judith was al in het bevalcentrum. In het OLVG West, daar wilde ik ook graag bevallen. Judith zei; het is druk met volle maan 😉 Ze was net klaar met een bevalling, de kamer moest nog even schoongemaakt worden. Ze zou ons terug bellen hoe laat we naar het OLVG konden. De weeën werden heftiger, ik ben toen thuis nog drie kwartier onder de douche gaan staan. Ik had verwacht dat ik een bad heel fijn zou vinden, maar dat vond ik helemaal niet prettig. Die warme stralen van de douche op mijn onderrug waren heerlijk om de weeën op te vangen. Na een uurtje mochten we richting OLVG West, daar eenmaal aangekomen ging het allemaal erg snel, ik had al 8 cm! Daarna ben ik heel even in bad gaan zitten maar dat vond ik nog steeds niet echt fijn. In bad kreeg ik al heel snel persdrang en had ik het idee dat ons kindje er uit moest. Ik wilde uit bad en in bed gaan liggen. Eenmaal in bed had ik volledige ontsluiting, één uur na mn 8 cm! Na het vliezen breken mocht ik gaan persen, dat was wel een opluchting en verlichte de pijn (een beetje). Wat ik het meeste vervelende vond aan de bevalling is dat branderige gevoel op het eind (daar had niemand mij op voorbereid) ????!


Na 31 minuten persen was daar onze prachtige dochter Julia-Sophie, 3480 gram. Alles bij elkaar heeft de bevalling vanaf het moment dat we bij het OLVG binnen zijn gekomen tot de geboorte 1.5 uur geduurd! Ik vond het heerlijk dat onze dochter er was. Maar mijn buik, die gezellige kriebels en schopjes in mijn buik, de bezoekjes aan Femme en Daniela heb ik heel erg gemist! Geniet hier dus nog even van zolang het duurt! En geloof in je lichaam en je kracht tijdens de bevalling, thuis, in het bevalcentrum of poliklinisch; je kan dit!