Bevallingsverhaal Fransisca

26-08-2019

Zaterdagavond begonnen de weeën, netjes 1 dag na de uitgerekende datum, helaas kreeg ik op een gegeven moment zo’n pijn in mijn buik, die de weeën oversteeg. Sophie had dienst en vroeg aan mijn vriend of de pijn echt dusdanig erg was, dat we hiervoor naar het ziekenhuis moesten, en dit was zo. Helaas zorgde deze pijn er ook voor dat mijn weeën stopten. Op een aantal flink drukke darmen op de echo na, werd er niets gevonden en kreeg ik wat medicatie mee. Boos en teleurgesteld was hoe ik me voelde. Lieke had zondag dienst en vroeg of ik niet toen die avond i.p.v. weeën al last van m’n darmen had, en toen begon ik aan mezelf en mijn lichaam te twijfelen, ik wist het niet.. Zondagmiddag zelfs nog met twee zware boodschappentassen naar huis gelopen uit frustratie en vanwege m’n nogal aanwezige nesteldrang.

Zondagnacht op maandag had ik weer die welbekende weeën, mijn vriend was er al niet meer van onder de indruk en viel in slaap, ik ging naar het toilet en daarna weer liggen in bed en 1 minuut erna voelde ik mijn vliezen breken: 03:45. Mooi helder vruchtwater gelukkig! Lieke had nog dienst, en kwam om 05.30 na een andere bevalling langs. Na 2 weken rond te lopen met 2cm ontsluiting en gestript te zijn, bleek dit die ochtend niet anders te zijn… Ze zag hoe klaar ik er mee was & stelde voor om alvast naar het ziekenhuis te gaan, Bevalcentrum West.

Ik startte in bad om 06.30 waar m’n ontsluiting in één uur naar volledige ontsluiting is gegaan!! Wauw, ik mocht beginnen! Het was inmiddels 07.30 en het bad werkte mega ontspannend en ik kon me makkelijk in allerlei posities draaien en probeerde zo nog zoveel mogelijk weeën weg te puffen. Om 08.20 kon ik ze echt niet meer weg puffen en wilde mijn hele lijf persen.

Tessel had intussen om 08.00 de dienst overgenomen en begeleidde ons door het zwaarste van de bevalling heen, het persen, en toch voelde ik geen noodzaak voor pijnstilling tijdens de bevalling, na 39 minuutjes persen was onze zoon Otis er en mocht ik hem zelf onder water vastpakken en op mijn buik leggen om 08.59, het meest magische ooit! Bedankt Tessel voor je relaxte, ontspannende kracht en je kundigheid. Ik raad iedereen een badbevalling aan en acupunctuur door Daniela waarmee je start een aantal weken voorafgaand aan de bevalling! Voor zover een bevalling fijn kan zijn, was dit er een voor in boeken! ✨