Waar kan osteopathie mij bij helpen?

Een osteopaat kijkt naar jouw lichaam als één geheel en weet welke lichaamsweefsels met elkaar in verbinding staan. Onze osteopaat, Anne-Marie Sassen, kan je helpen vóór de zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Ook kan ze klachten bij je baby behandelen.

Osteopathie voor, tijdens en na je zwangerschap

Osteopathie bij een kinderwens

Is een zwangerschap voor jou niet vanzelfsprekend? En zijn er geen aanwijsbare medische redenen voor? Dan kan een afspraak bij onze osteopaat jou wellicht verder helpen. Bij je vruchtbaarheid spelen hormonen, doorbloeding en bewegelijkheid van de baarmoeder en eierstokken een belangrijke rol. Wanneer deze bewegelijkheid verminderd is door bijvoorbeeld een buik-, bekkenoperaties, ontstekingen of trauma’s, kan dat de bevruchting belemmeren. Een osteopaat herstelt de bewegelijkheid met zachte en doelgerichte handgrepen bij je lage rug, bekken en de organen in je buik. De behandeling heeft een positieve invloed op je hormoonsysteem en bevordert het transport van het eitje naar de baarmoeder. Ook bij rug- en bekkenklachten is het verstandig om al voor de zwangerschap gezien te worden door Anne Marie, dit kan mogelijk veel pijnklachten in de zwangerschap voorkomen.

Osteopathie tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert de vorm van je wervelkolom en je bekken. Dit kan de oorzaak zijn van verschillende fysieke klachten. Zoals bekken-, rug- en nekklachten, kortademigheid, harde buik, blaasproblemen of spijsverteringsklachten. Een behandeling bij onze osteopaat kan uitkomst bieden en zorgt ervoor dat je lichaam beter kan omgaan met die veranderingen. De osteopaat maakt je lichaam op alle fronten zo bewegelijk mogelijk. Hierdoor kun je je beter ontspannen tijdens je zwangerschap en je kindje krijgt alle ruimte om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Benieuwd of je terecht kan met jouw klachten bij de osteopaat? Neem dan gerust contact met ons op met Anne-Marie Sassen.

Osteopathie voor je baby
Osteopathie na de bevalling

Osteopathie na de bevalling

Houden je fysieke klachten na de bevalling aan of verergeren ze? Heb je bijvoorbeeld last van bekkenpijn, nek-, rug- of schouderklachten, incontinentie of spanning in de borsten? Onze osteopaat kan je hierbij helpen met een behandeling. Zij kan je ook helpen bij het litteken van een keizersnede of een episiotomie (knip tijdens de bevalling. Ongeveer 6 weken na de bevalling mag de eerste behandeling met de osteopaat gepland worden.

Osteopathie voor je baby

Heeft je baby last van krampjes? Huilt je baby veel of slaapt het slecht? Dit kan heel vervelend zijn, vooral als je niet weet wat de oorzaak zijn. Deze problemen kunnen veroorzaakt worden door onder andere een bevalling die heel snel of juist minder soepel is verlopen. De werveltjes in het lichaam van je baby zijn dan mogelijk iets verstoord of uit balans. Onze osteopaat zorgt met een zachte behandeltechniek (massage) ervoor dat het lichaam van je baby zich weer kan ontspannen en bewegen zonder pijn. Het resultaat is vaak snel merkbaar.