Waar kan acupunctuur mij bij helpen?

Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde waarbij dunne naalden op diverse plekken van je lichaam worden geprikt. De naalden stimuleren je energiebalans en de energiestroom in je lichaam. Onze acupuncturist, Daniela, bepaalt aan de hand van je klachten waar de acupunctuurnaalden geplaatst moeten worden. Door op de juiste plekken te prikken wordt je energiebalans in je lichaam hersteld.

Acupunctuur voor, tijdens en na je bevalling

Zwanger worden

Probeer je zwanger te worden? Dan kan acupunctuur helpen je hormoonbalans te herstellen. Het stimuleert de eirijping, de doorbloeding naar de baarmoederwand verbetert en het vermindert stress. De behandeling kan in combinatie met een fertiliteitstraject gedaan worden.

Tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap verandert er een hoop, zowel lichamelijk als emotioneel. Onze acupuncturisten zullen, afhankelijk van jouw klachten, een aantal naalden op je lichaam plaatsen. Het helpt je lichaam beter om te gaan met veranderingen en zorgt voor ontspanning. Daarnaast kan acupunctuur een oplossing zijn voor zwangerschapskwaaltjes. Denk bijvoorbeeld aan ochtendmisselijkheid, hoofdpijn, rugpijn, het vasthouden van vocht en hyperventilatie. Acupunctuur heeft geen bijwerkingen, je voelt er bijna niets van en is veilig voor jou en je kindje.

Voorbereiding op bevalling

Een acupunctuurbehandeling kan je ook helpen in de voorbereiding op de bevalling. Je maakt dan je eerste afspraak rond de 35 weken. De behandeling geeft je meer energie en helpt je ontspannen. Daarnaast verweekt het ook je baarmoedermond. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat acupunctuur bevallingspijn kan verminderen, de bevallingsduur kan verkorten en laatgeboorte kan voorkomen. Hiervoor zijn circa 4 behandelingen nodig. Je kan starten vanaf 35 weken.

Na de bevalling

Ben je na de bevalling constant vermoeid, ervaar je depressieve klachten en zit je niet direct op een roze wolk? Ook na de bevalling kan acupunctuur je verder helpen. Het helpt je beter te slapen, te ontspannen en stress te verminderen. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de borstvoeding goed op gang komt. Hiervoor zijn meestal 4 acupunctuurbehandelingen voldoende.

Miskraam

Een miskraam is een heftige ervaring. Acupunctuur kan de kans op een miskraam verlagen. Het stimuleert namelijk de bloedtoevoer naar je baarmoeder. Heb je een miskraam gehad? Dan kan het zijn dat er restjes weefsel in je baarmoeder zijn achtergebleven. Acupunctuur verlaagt de kans dat dit operatief verwijderd moet worden. Hiervoor zijn ongeveer 4 behandelingen nodig.