Hypnotherapie bij zwangerschap

Ontspanning en verminderd stress

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij gebruik wordt gemaakt van ontspanning waardoor het denken een minder grote rol speelt. Deze therapie kan helpen voor en tijdens je zwangerschap, op de voorbereiding van je bevalling en ook daarna. Denk aan bijvoorbeeld angst tijdens de zwangerschap, hulp bij een postnatale depressie of omgaan met een traumatische bevalling. Lees in onderstaand artikel waar en hoe hypnotherapie jou kan helpen.

Bij Femme Amsterdam werken wij samen met hypnotherapeute Daniele Pontes. Zij kan jou alles vertellen over hypnotherapie.

hypnotherapie

Hoe werkt hypnotherapie?

Moderne hypnotherapie bestaat uit het begeleiden van iemand in een lichte trance. Dit is vergelijkbaar met wanneer je op het punt staat in slaap te vallen of wakker te worden. Deze lichte trance stelt je rationele geest in staat om te ontspannen. Op deze manier krijg je toegang tot je onderbewustzijn. Dit is de geest die onze herinneringen, gedragingen en fysiologische processen controleert, maar ook de intuïtieve geest.

Door toegang te krijgen tot dit deel van je onderbewustzijn is het mogelijk om zowel inzichten als wijsheid op te halen. Aan de andere kant kan het ook meer positieve gedachten zaaien om gedrag te veranderen en te bereiken wat we willen bereiken.

Daarnaast is hypnotherapie zeer ontspannend. Het kan stress verminderen en je helpen bij het herstellen van een evenwichtigere mentale gezondheid. En dit kan weer leiden tot een evenwichtiger en gelukkiger leven.

Wanneer kan hypnotherapy jou helpen?

 • Angst tijdens de zwangerschap
 • Slaapproblemen
 • Depressie of zich overweldigd voelen
 • Postnatale depressie
 • Voorbereiding op de geboorte (Hypno-geboorte)
 • Omgaan met een miskraam
 • Omgaan met een traumatische bevalling

Hypnotherapy als hulp bij een kinderwens

Hoe kan hypnotherapie je helpen zwanger te worden? Zwanger worden zou een van de meest natuurlijke processen moeten zijn. Helaas gaat het vaak gepaard met worstelingen en uitdagingen. Vaak hoor je dat je gewoon moet loslaten. En dat wanneer je loslaat en opgeeft je plotseling zwanger wordt. Die magische knop hebben we helaas niet, maar we kunnen je wel helpen middels hypnotherapie. De sessies kunnen je helpen bij het vinden van een manier, een weg, hoe je deze reis kunt bewandelen. Je verkent je innerlijke bronnen, terwijl je jezelf kracht geeft, maar ook los kan laten.

Hypnotherapie kan je helpen om vertrouwen in je lichaam op te bouwen, een harmonieuze verbinding met je baarmoeder te herstellen en mogelijke innerlijke redenen te ontdekken die je ervan weerhouden zwanger te worden. Deze sessies vinden plaats in een-op-een-setting en/of binnen groepssessies.

Het doel van deze sessies:

 • Verhoog de kans om zwanger te worden.
 • Bouw het vertrouwen in je lichaam op.
 • Genees zowel lichaam als geest.
 • Verzacht de emotionele ups en downs met betrekking tot deze reis.

Wanneer dingen niet gaan zoals verwacht

Gelukkig eindigen de meeste zwangerschappen wanneer de ouders hun gezonde baby ontmoeten. Helaas zijn er gevallen waarin dit niet zo is. Als je merkt dat je het moeilijk hebt, neem dan contact op met Daniela.

Wanneer het rouwproces niet goed verloopt, kan alle angst en negativiteit worden overgedragen naar de volgende zwangerschap, waardoor elke controle een bron van angst en elk klein teken een reden tot bezorgdheid is. “Als u zich hierin herkent, ben ik er voor u en ben ik hier om u te helpen” aldus Daniela. Hypnotherapie kan je helpen bij het natuurlijke rouwproces zodat er emotionele en mentale ruimte ontstaat voor een nieuwe zwangerschap en een gevoel van stuwkracht en positiviteit kan worden hersteld.