Wat is een ‘prenataal huisbezoek’ door de jeugdverpleegkundige?

Prenatale huisbezoeken worden gedaan door de jeugdverpleegkundige van het Ouder- en Kindteam. Met jouw huisarts of verloskundige kun je bespreken dat je wat extra hulp of ondersteuning zou willen krijgen tijdens de zwangerschap.

Met jouw toestemming kan de huisarts of verloskundige jou aanmelden voor een ‘prenataal huisbezoek’: een gesprek bij jou thuis tijdens de zwangerschap. Tijdens het huisbezoek kijken jij en de jeugdverpleegkundige samen hoe het nu met je gaat. Ook bespreken jullie hoe het straks zal gaan, na de geboorte. Er zal veel veranderen als de baby er is! Misschien vind je het fijn als er iemand bij het gesprek is die je goed kent. Dat kan natuurlijk. Je kan bijvoorbeeld je partner, moeder of een vriend(in) vragen.

Tijdens het huisbezoek kan je de jeugdverpleegkundige vragen stellen en aangeven of je hulp of ondersteuning nodig hebt. Zij luistert naar je en kan je informatie en adviezen geven. Als het nodig is, kan ze je verder doorverwijzen. Belangrijk is dat jullie samen oplossingen vinden die bij jou passen.

De jeugdverpleegkundige werkt bij het Ouder- en Kindteam in jouw wijk. Wil je er meer over weten, kijk dan op www.oktamsterdam.nl. Je kan ook bellen naar 020 555 5961.

Vergeet niet: heb je vragen of zorgen? Je bent welkom bij het Ouder- en Kindteam!